Jste zde

Domácí čokoláda

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

8dkg Omegy, 8dkg moučkového cukru, 2dkg kakaa (nejlepší je použít tmavé Holandské kakao, to skoro černé – je pak i lepší chuť domácí čokolády), 1 polévková lžíce Solamylu, 1 polévková lžíce mléka

Nad parou si rozpustíme Omegu a smícháme s cukrem dohladka. Potom přisypeme kakao a metlou vymícháme také dohladka. Teprve potom přidáme mléko a Solamyl. Vše mícháme metlou, dokud není čokoláda hladká. Čokoládu plníme do formiček čajovou lžičkou. Když je formička plná, tak do ní jakoby zabořím tu lžičku a čokoládka se mi začne lesknout. Pak dáme asi na půl hodinky do chladu ztuhnout. Že u je ztuhlá poznáme tak, že už se neleskne, ale zmatovatěla (ale těch 30 minutek v chladu bych i tak radši dodržela ).
Když chceme čokoládu vyndat z formičky, tak kraje formičky jakoby roztáhneme a hned si všimneme, jak nám to „lupne“. Pak jen vyklepneme. A je hotovo! Z téhle jedné dávky je asi 18ks čokoládiček, záleží na velikosti formiček.

Používám i jako čokopolevu na cokoliv. 

Rodinný recept od mé babičky!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.