Jste zde

Boloňské špagety

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

500g mletého masa, 1 rajský protlak (140g), 1/2 pórku, 1 kostka Karpatského bujónu, asi 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, koření na špagety (viz. foto – pokud nemáte, tak dejte 1 čajovou lžičku bazalky a 1 čajovou lžičku oregána), sůl, Harmonie chuti na dochucení, olej

Na oleji osmahneme mleté maso (el. sporák na č.6). Nejdříve nám pustí šťávu a když šťáva začne mizet, tak maso zaprášíme hladkou moukou, přidáme rajský protlak a podlijeme teplou vodou z konvice tolik, aby měla směs řídkou kašovitou konzistenci. Promícháme a přidáme rozdrobený Karpatský bujón (může být i jiný), na kolečka pokrájený pórek (dala jsem mražený), trošičku osolíme a přidáme nadrobno pokrájený česnek. Nakonec vmícháme koření na špagety a ještě podlijeme trochou vody (el. sporák na č.3) Takto necháme provařit asi 10-15 minutek, dokud nám pórek nezměkne. Nakonec směs dochutíme Harmonií chuti, ta tomu dá takový šmrnc. A je hotovo, podáváme ozdobené strouhaným sýrem (jsem zrovna neměla).

Jsou výborné!!! Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.mamincinyrecepty.cz – mírně upraveno
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...