Jste zde

Žemlovka s tvarohem a broskvemi

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

7-8 rohlíků, 500g tvarohu ve vaničce, 1 zakysaná smetana, 1 broskvový kompot, 0,5l mléka, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, kousek másla na vymazání

Nejdříve si nachystáme tvaroh: tvaroh smícháme se zakyslou smetanou, jedním vajíčkem, přidáme vanilkový cukr a pak osladíme normálním cukrem dle potřeby jak kdo rád sladké. Poté si do mléka rozkvedláme druhé vejce a v něm namáčíme rohlíky nakrájené na asi 1cm silná kolečka. Rohlíkama vyskládáme máslem vymazanou zapékací misku (viz. foto) a poté je posypeme vanilkovým cukrem. Na rohlíky rozetřeme půlku tvarohové náplně, na ni rozprostřeme půlky okapaných broskví a dáme druhou půlku tvarohové náplně (můžete také broskve pokrájet na kostičky a už s tvarohem smíchat a takto celé vylít na rohlíky). Vršek poklademe opět namočenými rohlíky a takto dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C dokud nám boky a částečně i vršek nezezlátne. A je hotovo!

Manžel říká, že to není oběd, ale bere to spíše jako buchtu po obědě. :-D A taky, že ve škole žemlovku nesnášel, ale tahle že je prostě dokonalá! Tak taky vyzkoušejte!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.