Jste zde

Moravský kynutý koláč

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1kg polohrubé mouky
150g cukru
200g másla
3-4 žloutky
50g droždí
500ml mléka
citrónová kůra

Uděláme kvásek (droždí a vlažné mléko s trochou mouky). Klasickým postupem uděláme vláčné hladké těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozdělíme na 4-6 stejných kousků a zakulatíme, vytvoříme placku, naplníme tvarohovou nádivkou, dobře uzavřeme a položíme na plech. Vytvoříme opatrně placku tak, aby nám nepraskla a nevytekla nápň. Potřeme marmeládou (dle chuti), okraje potřeme vajíčkem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.


DROBENKA: polohrubá mouka, cukr moučka, máslo a vanilkový cukr – to vše spojíme až je z toho drobenka

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!