Jste zde

Králík na divoko od Kajdy

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Jednoho celého králíka, 150g slaniny, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku (může být i více), jedna lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l dezertního vína (nemusí být), sůl, pepř mletý, bazalka, oregáno, petrželová nať, voda na podlití

Očištěného a odblaněného králíka prošpikujeme slaninou obalenou v mletém pepři. V pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku se zbytkem slaniny dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčatový protlak, bazalku, oregano. Připraveného králíka v pekáči přelijeme hotovou směsí a mírně podlijeme vodou. Dáme do vyhřáté trouby upéct. Během pečení králíka občas přelijeme a obrátíme. Hotového králíka podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.