Jste zde

Koláčky s dvojí náplní od Kajdy

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

400g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 lžíce rozpuštěného másla, 250ml mléka, 20g droždí, 100g cukru, špetka soli, citronová kůra, vejce na potření, mouka
na vál, tuk na vymazání plechu, švestková povidla, drobenka, moučkový cukr
na posypání
 
Tvarohová náplň: 250g měkkého tvarohu, 2-3 lžíce moučkového cukru, 1žloutek, ½ lžíce másla, vanilkový cukr

Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí umíchejte kvásek a
nechte ho vzejít. Zbytek mouky prosejte do mísy, přidejte zbylý cukr, sůl, žloutky, máslo, zbytek mléka, citronovou kůru a vzešlí kvásek. Vypracujte vláčné těsto. Přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto asi 1 hodinu kynout. Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Utřete tvaroh s cukrem, máslem a žloutkem dohladka. Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozdělte ho na stejně velké kousky. Z každého kousku utvořte placičku, zabalte do ní lžičku povidel a uzavřenou stranou položte na vymazaný plech (nebo pečící papír). Bochánky skládejte dále od sebe a nechte ještě cca 20 minut kynout. Potom do každého udělejte lžící důlek, do něj dejte trošku tvarohové náplně, potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a koláčky upečte dorůžova. Vychladlé jemně pocukrujte.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.