Jste zde

Dvoubarevný dort od Kajdy

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

PIŠKOTOVÝ KORPUS (na plech o rozměru A4): 250g polohrubé mouky, 200g moučkového cukru, 6 vajec, 6 lžic horké vody, 1 prášek do pečiva, tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy, 2 polévkové lžíce kakaa

TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 1 balení plátkové želatiny, 250g měkkého tvarohu, 50g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy, 500ml smetany ke šlehání

DALŠÍ PŘÍSADY: marmeláda, čokoláda na vaření, marcipán a cukrářské barvivo, jahodový kompot nebo čerstvé jahůdky

KORPUS:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, žloutky, prášek do pečiva a horkou vodu. Rozšleháme a opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků. Do druhého těsta přidáme 2 lžíce kakaa.
Těsto nalijeme do předem vymyzaného a vysypaného plechu. Pečeme v predehřáté troubě při 180°C 30 minut.
Hotové korpusy necháme vychladit.
Po vychlazení, tmavý korpus pokapeme rumovou esencí, navrch namažeme marmeládu a poklademe trochou jahod. Potřeme tvarohovou náplní. Přiklopíme světlým korpusem a opakujeme postup. Dáme do ledničky ztuhnout.

TVAROHOVÁ NÁPLŇ:

Želatinu namočíme dle návodu na balíčku. Mixérem vymícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr a citrónovou šťávu. Želatinu vymačkáme a při mírné teplotě ji necháme rozpustit. 2-3 polévkové lžíce tvarohové náplně vmícháme do želatiny a vše vmícháme do zbylého tvarohu. Nakonec do náplně vmícháme ušlehanou šlehačku.

Na konec uděláme čokoládovou polevu a polijeme jí dort. Necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vytvoříme dle vlastní fantazie ozdobu na dort…marcipánovou či jinou.

DOBORU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.