Jste zde

Broskvový štrůdl od Kajdy

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

listové těsto, broskve (čerstvé, mražené a nebo kompotované) nebo jablíčka, hl. mouku, 4 sáčky skořicového cukru a jedno vajíčko na potření

Listové těsto necháme rozmrazit na pokojovou teplotu. Mezitím si pokrájíme broskve na plátky a v míse je promícháme se skořicovým cukrem. Na pomoučeném vále hladkou moukou rozválíme listové těsto. Na střed vyváleného listového těsta poklademe broskvovou směs a postupně zabalíme. Nejprve kratší strany a potom delší strany a nakonec celé přehneme. Opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.