Jste zde

Kuřecí prsa na Kunovjance

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Pro 4 osoby: 2 větší kuřecí prsa, 8-10 velkých brambor (asi 1,5kg), sklenička Kunovjanky, 200-250ml šlehačky (30%), kousek másla, sůl, pepř

Syrové brambory oloupeme a na el. kráječi nakrájíme na 4mm silné plátky. Řízky rozkrojíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a lehce opeříme. Do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy naskládáme 3 vrstvy brambor a každou vrstvu osolíme a lehce opepříme. Na třetí vrstvu poklademe řízky a na ně rozprostřeme dobře zcezenou Kunovjanku. Pa uděláme ještě dvě vrstvy brambor a na tu vrchní ještě přidáme trochu Solčanky nebo Podravky. Přikryjeme víkem a dáme do předehřáté trouby na 200°C zapéct. Po 30 minutkách víko odkryjeme, sporák stáhneme na 180°C a přilijeme šlehačku. Dál už necháme bez víka dopéct do měkka a dozlatava tj. ještě asi 20 minutek. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Jednu dobu jsem to dělala každý víkend, dokud se toho manžel už nepřejedl a teď mu to už moc nejede.   Já bych to ale mohla furt a i náš Honzík zbaštil celý hluboký talíř.

Určo zkuste, další receptík téměř bez práce!

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!