Jste zde

Kuře na bramborách a mrkvi

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

kuřecí čvrtky, brambory dle potřeby, svazek mladé karotky s natí (může být i normální), 1 smetana (250ml), 1 čajové lžičky Solčanky, 1 cibule, kousek másla, koření na kuře, kmín, sůl

Zapékací mísu vymažeme kouskem másla. Brambory oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Mrkev nakrájíme asi na 5cm dlouhé kousky a ještě rozpůlíme (nebo můžeme dát mraženou baby mrkvičku vcelku). V míse smícháme brambory s mrkví, Solčankou, kmínem a navrch posypeme na půlkolečka pokrájenou cibulkou. Kuře omyjeme, osolíme a posypeme kořením. Dáme na cibuli kůží dolů směrem na brambory a zalijeme smetanou. Přikryjeme víkem a dáme do předehřáté trouby na 180-200°C péct dokud není kuře zlatavé. Pak kuře otočíme a necháme ještě zezlátnout kůrčičku. A je hotovo!

Jak jsem už psala, tyhle receptíky miluju a tak jsem si pro Vás zase jeden vymyslela. Je to opravdu dobrůtka a ta mrkvička vařená v té smetaně je prostě k sežrání. 

 

Pokud rádi mrkev na všechny způsoby, tak tohle musíte zkusit!

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.