Jste zde

Zámecké brambory

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1-1,5kg brambor, 20dkg eidamu, 4 stroužky česneku, 2 smetany (500ml), 1 polévková lžíce Harmonie chuti, sušená nebo čerstvá petrželka, máslo, sůl

Syrové brambory si pokrájíme na 0,5cm silná kolečka, sýr nastrouháme na hrubém struhadle a do smetany prolisujeme česnek a rozmícháme s Harmonií chuti. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a pak naskládáme brambory, které lehce osolíme a posypeme petrželkou (měla jsem sušenou). Na brambory dáme nastrouhaný sýr a takto vše vrstvíme a končíme opět bramborama. Nakonec vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali Harmonii chuti a česnek (dle chuti můžeme trochu osolit). Takto dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C asi na hodinku a půl. Jestli jsou brambory hotové zkoušejte nožem, musí do nich lehce zajet. Podáváme jako přílohu k masům nebo masovým směsím nebo můžeme jako hlavní jídlo se zeleninovými saláty.

Je to naprostá BOMBA!!!

URČITĚ DOPORUČUJI VYZKOUŠET!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.