Jste zde

Vrchlabská zeleninka s bazalkou

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

mražená zelenina…já použila co dům dal, ale můžete použít jakoukoliv mraženou zeleninovou směs…1 rovná čajová lžička sušené bazalky (nebo jen půl lžičky, záleží na množství zeleniny), máslo, 2 čajové lžičky Harmonie chuti (opět podle množství zeleniny)

Zeleninu dáme uvařit do měkka (do vody už můžeme dát i 1-2 lžičky Harmonie chuti, ale nemusíme), poté ji zcedíme. Na pánvi necháme rozpustit asi 2cm silný plátek másla (el. sporák na č.4) a na něm okapanou zeleninku lehce osmahneme (spíš necháme prohřát), přidáme bazalku a Harmonii chuti a je hotovo. POZOR nesolím, protože harmonie je dost slaná!!!

Podáváme jako přílohu k masům. My k tomu máme nejradši „Vrchlabské kuřátko„.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.