Jste zde

Vlčický houskový knedlík

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57

Vždycky jsem se knedlíků bála, ale potom mě je moje tchýňule naučila a jsou prostě tak akorát velké a taaaaak dobré.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

25dkg hrubé mouky, 25dkg polohrubé mouky, čtvrtka kostky kvasnic, celé vejce, 1 celý rohlík, 250ml vlažné vody, špetka cukru a soli

Mouku nasypeme do mísy a uděláme ďolík, do kterého rozdrobíme čtvrt kostky kvasnic, trošičku pocukrujeme a zalijeme 2-3 čajovými lžičkami vlažné vody. Druhým koncem lžičky uděláme takovou kašičku a necháme asi 10 minutek vykynout. Po vykynutí zasypeme kraje mouky solí, přidáme celé vejce a postupně přiléváme 250ml vlažné vody a furt mícháme. Poté přidáme nakrájený rohlík a vypracujeme v těsto, které necháme kynout dalších 30 minutek přikryté utěrkou. Po vykynutí¨těsto znovu proválíme a rozdělíme na 4 menší válečky, které necháme ještě 10 minutek kynout. Do kastrolu si dáme vařit vodu na č. 5 (el. sporák) a poté vždy dva válečky vaříme stále na č. 5 z každé strany 10 minut. Když jsou knedlíky hotové, tak je za pomoci dezertního talířku vyndáme z vody a okamžitě vidličkou nebo špejlí z obouch stran propícháme. Porcujeme nití a můžeme podávat.

Kdo se bojí dělat domácí knedle, tak ať zkusí tyhle…je to brnkačka a určo se povedou!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.