Jste zde

Špenát

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1 balíček mraženého špenátu (já používám porcovaný), 2 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce smetany, 2-3 celá vejce, 2 čajové lžičky česnekové pasty, 1 cibule, asi 2-3cm silný plátek másla

Děláte špenát a furt to není ono? Zkuste ho tak, jak ho dělám já.  

V kastrůlku si na másle necháme zezlátnout cibulku (el. sporák na č. 4). Pak přihodíme povolený špenát, přilijeme asi 2-3 polévkové lžíce vody a necháme pod pokličkou za občasného míchání dusit asi 5-10 minutek. Když je voda skoro pryč, tak přilijeme smetanu, důkladně promícháme a přidáme prolisovaný česnek a vejce. Plotýnku vypneme a ještě necháme špenát dojít za občasného míchání. Dochutíme česnekovou pastou a teprve pak můžeme přisolit, ale většinou je to už zbytečné. A můžeme podávat.

Nejlepší je kupovat sekaný nebo porcovaný salát, ale i ta namletá pasta není špatná.

 

 

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: admin
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.