Jste zde

Moravské zelí

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Moravské zelí je nejlepší z červeného zelí (alespoň nám tak chutná), ale lze jej připravit i z bílého zelí. Tak šup, šup a zkuste zase něco jiného…

Co je potřeba

1 velká sklenice červeného zelí (720ml), 2 cibule, 1 polévková lžíce sádla, sůl, cukr, ocet, olej, hladká mouka

Zelí si uvaříme, jak je psáno ZDE s tím rozdílem, že nenecháme vypařit všechnu vodu, ale MUSÍ nám u dna trošku zůstat!!! Když je zelí měkké, tak si na oleji osmahneme na malé kostičky pokrájenou cibulku, necháme zesklovatět a poté přisypeme hladkou mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Jíšku promícháme se zelím a dochutíme dle potřeby –  jak kdo rád.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.