Jste zde

Dušená mrkvička

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Nejprve chci říct, že jako většina lidí jsem nesnášela tu hnusně sladkou dušenou mrkev ve školní jídelně. Od té doby jsem ji do pusy nevzala…až jednou jsem přišla ke tchýni a ochutnala tu její. :-))) Je úúúúúúúžasná a musím dělat z kila mrkve, protože si vždycky nandáme straaaaaaaaaaašně moc. :-)))
Manžel ji také zbožňuje.

Co je potřeba

1 kg mrkve, Solčanka nebo zeleninový bujón, 1-2 stroužky česneku, bílá jíška Knorr, kousek másla (asi 5 cm široký)

Mrkev oloupeme a na el. kráječi si ji nakrájíme na kolečka (asi 3 mm silná). Na
pánvi si rozehřejeme máslo a chvilku na něm mrkev osmahneme (dokud nepustí krásnou barvičku) a přidáme buď Solčanku a nebo do ní rozdrobíme zel. bujón. Promícháme a podlijeme převařenou vodou a dusíme (asi 10 minut), dokud není mrkev poloměkká. Když je hotová, tak pokud nám zůstalo trošku šťávy, tak zahustíme malinko bílou jíškou Knorr (ale nemusíme). Nakonec prolisujeme česnek a dle chuti přisolíme. Já většinou už ani nepřisoluji, protože Solčanka a i bujón to dostatečně osolí. :-)))
Podáváme nejlépe s bramborem a moravským vrabcem (já dělám moravského vrabce z kuř. masa, aby byl oběd rychle hotový). :-)))))))))

Vyzkoušejte a uvidte, že jinak už ji dělat nebudete. :-)))

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!