Jste zde

Chlupaté knedlíky

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Ahoj maminy. Nerady děláte chlupáče, protože těsto patláte podle oka a když děláte první zkušební knedlík, tak se i na potřetí rozpadne, protože těsto furt ne a ne být akorát? Také jsem měla tenhle problém, ale můj miláček mě je naučil. :-)))
Takže se ráda s vámi podělím o přesnou gramáž, která opravdu funguje. :-)

Co je potřeba

75dkg syrových brambor, 30dkg hrubé mouky, 2 celá vejce, sůl – dle chuti

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, mouku a dle chuti osolíme. Nejlépe rukou vypracujeme těsto, které necháme asi 1/4 – 1/2 hodinky odpočnout (prostě než se nám začne vařit voda v hrnci). Vodu vaříme na el. sporáku už od začátku na č. 5. Když se vám přeci jen bude zdát těsto ne akorátní, tak ještě trochu mouky přidejte.
Když už voda vře, tak pomocí lžičky namočené ve vodě vykrajujeme malé knedlíčky, které vaříme dokud samy nevyplavou na hladinu. Já je vařím půl na půl – tzn. že mám v míse dávku těsta a zkrátka do vody naházím půlku těsta a když jsou všechny uvařené, tak tam naházím tu druhou. Knedlíky jsou potom skoro za chvilku hotové. Já totiž vždycky jak blb vařila knedlíky asi tak po 20 kouskách a pak jsem je vcelku vařila šíleně dlouho! :-(
Uvařené knedlíky vytahujeme sýtkem a propláchneme pod studenou tekoucí vodu (nebudou pak blemcavé a krásně se od sebe oddělí).
No a podáváme s čím jak kdo rád. :-))) My nejradši s houbovou omáčkou (také ji brzy vložím). :-)

Přeji vám DOBROU CHUŤ a už nikdy nervy z vaření chlupáčů!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!