Jste zde

Červené moravské zelí

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Rozpis na dva sáčky zelí: 2 sáčky červeného zelí nebo sklenice, 2 menší cibule, 1 středně velká brambora, 3 polévkové lžíce sádla, 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky, cukr a sůl na dochucení (dle potřeby ocet, ale ten nepoužívám)

Do hrnce vysypeme zelí i se šťávou, přidáme nadrobno pokrájenou jednu cibuli, lžíci sádla (el. sporák na č.6) a přikryjeme pokličkou. Jak se nám to začne vařit, tak vše promícháme a sporák stáhneme na č.3 a takto necháme pod pokličkou dusit do poloměkka. Když je zelí téměř měkké (musí tam být trošku šťávy ze zelí, pokud není, přilijeme trošku vody), tak do něj zamícháme najemno nastrouhanou bramboru, vše promícháme a přidáme cibulovou jíšku. Dochutíme a je hotovo.

Cibulová jíška: Na pánvičce si rozpustíme dvě lžíce sádla (el. sporák na č.4) a osmahneme cibulku. Jak začne zlátnout, tak přisypeme mouku a mícháme dokud není jíška krásně zlatavá.

Výborná příloha k pečeným masům. :P

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.