Jste zde

Bramborový knedlík podle tchýňule

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Je bezva si ulehčit práci v kuchyni a tento recept vás chytne. Tchýňule ho dělá už roky a já si ho též zamilovala. Nyní se o něj podělím i s vámi. Recept na klasický bramborový knedlík najdete ZDE.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1500g oškrábaných brambor

650g hrubé mouky

3 menší vejce

 

potravinářská fólie

Oloupeme brambory, nakrájíme a dáme vařit se solí. Když jsou brambory měkké (mohou být i rozvařené), tak je zcedíme a rozšťoucháme. Necháme je trochu vychladnout.

Poté do brambor přidáme vajíčka a hrubou mouku (těsto již nesolím, dávám víc soli k bramborám). Vypracujeme hladké těsto a dle potřeby můžete ještě podsypat moukou.

Hotové těsto rozdělím na šest dílů, každý díl nanesu (může ještě trochu lepit, ale to nevadí) na dvojitou potravinářskou fólii a zabalím (na fotkách jsem improvizovala a balila do sáčku, protože mi fólie došla). Jeden konec svážu provázkem, dotlačím těsto do kraje a vytvaruju knedlíček. Nakonec zavážu druhý konec a dám vařit do vroucí vody na 10 minut z každé strany.

Uvařené knedlíky můžeme ihned podávat.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle

Tipy

Pokud chcete knedlíky trochu větší (viz. foto), tak těsto rozdělte na čtyři díly. Pozor, ale musíte je vařit alespoň 15 minut z každé strany, aby byly dovařené!

Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.