Jste zde

Bramboráčky

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

750g syrových brambor (myslím tím už oloupaných), 400g hladké mouky, 3 celá vejce, 3 polévkové lžíce mléka, 1 velká cibule, 6 stroužků česneku (klidně i víc), majoránka, sůl

Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a vodu z nich částečně zcedíme. Dáme do mísy a přidáme mouku, vejce, mléko, prolisovaný česnek, na drobno pokrájenou cibuli, sůl dle chuti a zasypeme majoránkou. Nejlépe rukou vše důkladně promícháme a hotové těsto necháme 30 minut odležet. Smažíme malé bramboráčky jako přílohu k minutkám nebo bramboráky klasicky přes celou pánev (pokud budete dělat tyhle, tak do těsta můžete přimíchat anglickou slaninu nebo jakýkoliv salám – pro chuť a podáváme nejlépe s bílou kávou z Melty ).

Pokud dodržíte přesnou gramáž, kterou zde udávám, tak by se těsto už nemělo vůbec doupravovat – jako třeba přidávat mouku a tak…

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.