Jste zde

Babiččino zelí z čerstvé hlávky

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Tohle fantastické zelíčko dělávala manželova babička, na kterou si vždy vzpomenu, když nám v kuchyni zelí zavoní…

Co je potřeba

1 hlávka bílého nebo červeného zelí

100ml vody

1 větší cibule

1 vrchovatá polévková lžíce sádla

1 střední syrová brambory

1 čajová lžička kmínu

3 polévkové lžíce cukru

½ polévkové lžíce soli

2 polévkové lžíce octa

Zelí nakrouháme, vložíme do velkého hrnce a přilijeme vodu. Takto ho necháme na mírném ohni (el. sporák na č.4) dusit pod pokličkou asi 5 minut.

Mezitím si na sádle osmahneme dozlatova na kostičky pokrájenou cibulku.

Cibulku přidáme k zelí společně s cukrem, solí a kmínem. Důkladně promícháme a takto dusíme pod pokličkou (el. sporák na č.3) do měkka. Hlídáme, aby se nevypařila voda, jinak by se zelí připálilo.

Když je zelí téměř měkké, přidáme do něho na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, promícháme a když se zelíčko zahustí, tak je hotovo.

Do hotového zelí přidáme ocet a ještě dle chuti osladíme či přisolíme.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!