Jste zde

Bezva pomazánka na chlebíčky

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57

Tuhle pomazánku dělala moje mamka ještě když jsem chodila na první stupeň základní školy k svačině a pamatuju si, že jsem se vždycky mohla užrat. :-)))

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

250g točeného salámu nebo Gothaje, 1 velká cibule, 1-2 kyselé okurky, 1 polévková lžíce oleje, 1 polévková lžíce octa, 1/2 polévková lžíce wolčestru, 1 a 1/2 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka nebo čajová lžička cukru krupice, 1 „malá“ majolka (250ml)

Salám, cibuli a okurku nameleme na masovém strojku. Já nemám, takže jsem ingredience nasekala, ale není to až zas tak ono, jak to má být. Lepší je určitě to namlet. Potom si svaříme olej, ocet, wolčestr, hořčici a cukr a vychladlou směs smícháme s umletými přísadami a přidáme majolku (může být i trošku méně, jak kdo rád). Dochutíme pepřem, solí a popř. cukrem a necháme v lednici min. 12 hodin odležet (podle receptu to má být teda 24hodin, ale když spěcháte, tak těch 12 taky stačí).

Je opravdu výborná akorát se musí chystat den předem. ;-)

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.