Jste zde

Zelňačka

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 gulášová polévka z pytlíku (používám od Vitany), 1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí, 3-4 brambory, 1 klobása

V 1,5 litru vody rozmícháme pytlíkovou gulášovku, přidáme sklenici zelí s vodou nebo zcedíme a vaříme cca 15-20 minut. Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a klobásu nakrájenou na kolečka (kupuji tady u nás čabajkový točený salám, ale jinak dejte jakoukoliv klobásu nebo i třeba Vysočinu) a vaříme do změknutí. Nakonec lze vmíchat zakyslou smetanu popř. i s mouku pro zahuštění, ale my to rádi bez.
Dle chuti ještě polévku dochutíme solí, cukrem nebo maggi.

Opravdu výborná a rychlá! Já dělám hustější a to pak je jak z bufáče, kde mi vždycky moooc chutnala.

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.