Jste zde

Vločková polévka

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

100g ovesných vloček, mrkev, petržel, celer, pórek (nebo mražená zelenina), 1 vajíčko, asi 1cm silný plátek másla, 1 Karpatský bujón (nebo co vy používáte), sůl a magi na dochucení popř. 1 čajová lžička Harmonie chuti

V hrnci rozpustíme máslo (el. sporák na č.4) a na něm osmahneme ovesné vločky (pozor nepřipálit!!). Když jsou vločky zlatavé, tak na ně rozklepneme vajíčko a vše smícháme. Když se udělají hrudky, tak to zalijeme studenou vodou (asi 1,5-2l), přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a bujón. Vaříme dokud není zelenina měkká. Nakonec polévku dochutíme dle potřeby solí a maggim a ozdobíme zelenou naťkou.

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.mimibazar.cz … Romana V. (veleprcek) ID 235747
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.