Jste zde

Rajská polévka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1 rajský protlak (140g) nebo 3-4 polévkové lžíce protlaku, 1 malá cibulka, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky, olej, 4 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, asi 1 polévková lžíce hřebíčku, kůra z půlky citrónu, 6 polévkových lžic cukru, asi 1 zarovnaná polévková lžíce soli, petrželka na ozdobu, kapka smetany do talíře (jak kdo rád)

Na oleji necháme zesklovatět cibulku a zaprášíme jí moukou. Až nám vznikne zlatavá cibulová jíška, tak ji zalijeme vodou z konvice (ne moc asi 0,5l), osolíme, osladíme, přidáme koření a citrónovou kůru a povaříme asi 5-10 minutek. Poté zcedíme, vrátíme zpět do hrnce (el. sporák na č.4) a přidáme rajský protlak. Důkladně protlak promícháme a dolijeme ještě asi litrem vody. Povaříme asi ještě 5 minutek. Mezitím si bokem uvaříme 10dkg těstovinových písmenek dle návodu na obale. Polévku odstavíme a přidáme do ní uvařená písmenka (nebo rýži). Nakonec dle potřeby ještě polévku dochutíme solí a cukrem a ozdobíme petřželkou. Na talíři můžeme kápnout trochu smetany pro zjemnění.

Tuhle prostě MILUJU a náš Honzíček takyyy.

 

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.