Jste zde

Prdelačka z ovaru

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

asi 500-800g vepřového kolene, 3 kroupáky, 1 jitrnice, Maggi kostka česnek a petrželová nať (viz. foto), 1 česnek, 1 čajová lžička majoránky, maggi, sůl dle potřeby

Z kolena uvaříme ovar. Vývar scedíme přes sítko a přivedeme ho k varu (el. sporák na č.4). Když nám vývar začne bublat, tak do něj přidáme 1-2 kostky od Maggi, vytlačíme ze střívka kroupáky, jitrnici a vše důkladně promícháme. Necháme projít varem a sporák vypneme. Nakonec přidáme majoránku a prolisovaný česnek, dochutíme maggim a solí. Podáváme s pečivem.

Je to rychlovka a budete si připadat jako na zabíjačce. :-D

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.