Jste zde

Polévka z patizonu

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 patizon

3 větší brambory

2 čajové lžičky majoránky

1-2 stroužky česneku

petrželka

sůl

osmahnutý chléb nebo Bake Rolls

Patizon je lepší použít menší, aby byl ještě měkký a dalo se sním dobře pracovat.

Patizon oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ho na kostky. Brambory též oloupeme a nakrájíme na kostky. Oboje dáme do hrnce, přidáme jednu lžičku majoránky, trošku soli a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí.

Když jsou brambory a patizon měkké, tak je tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté přidáme druhou lžičku majoránky, prolisovaný česnek, čerstvou petrželku a polévku dochutíme solí či trochou polévkového koření.
Polévka má obdobnou chuť jako hrachovka a tak jí podáváme s osmahnutým chlebem. Já použila místo chleba česnekové Bake Rolls a byla to příjemná změna.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!