Jste zde

Maminčina mlíkajda

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

asi 30dkg čerstvých hub nebo 2-3 hrsti sušených hub, 2 větší brambory, bujón (nemusí být), 1 vejce, 300-400ml mléka, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky, 1 čajová lžička kmínu, sůl, maggi, ocet

Houby pokrájíme na kostičky a propláchneme (sušené houby namočíme do vody den předem). Brambory oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Dáme do hrnce s vodou, přidáme bujón, kmín, osolíme a vaříme 20 minut na mírném ohni (el. sporák č.4) a nepřikrýváme pokličkou, protože houby rádi dělají pěnu a pak nám vytečou na sporák. Po 20-ti minutách do hrnce vmícháme mléko rozkvedlané s hladkou moukou a důkladně promícháme. Povaříme asi deset minutek a poté do polévky vmícháme jedno rozkvedlané vejce. Nakonec polévku dochutíme solí, maggim a asi 2-3 lžícemi octa (dle chuti). Polévka by měla být taková nakyslá…prostě výýýborná!

Já houby nejím, ale v téhle polévce mi vůbec nevadí, mám jí ráda už od malička.

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.