Jste zde

Kedlubnová polévka s droždím

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 větší bílá kedlubna, 1 kostka droždí, 1 menší cibule, kostka masoxu nebo jiného bujónu (já používám Karpatský bujón), hrst vlasových nudlí, sůl, pepř (nedávám kvůli prckovi), kousek másla nebo olej, zelená naťka na ozdobu (měla jsem sušenou)

Na kousku másla nebo trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobenou kostku droždí a smažíme až povolí a voní (el. sporák na č.4). Poté přidáme oloupaný a nahrubo nastrouhaný kedluben a orestujeme ho (musí se vypařit šťáva – viz. foto). Pak přilijeme 1,5l z konvice horké vody a rozdrobíme kostku bujónu. Vaříme asi 10 minut dokud kedluben není měkký. Poté do polévky přihodíme hrst vlasových nudlí a vaříme ještě asi 3 minutky a je hotovo. Polévku dochutíme solí, pepřem (nedávám) a maggim. Ozdobíme zelenou naťkou.

Když mi jednou Míra v hospodě říkal, že vaří výbornou kedlubnovou polévku, tak jsem se smála, protože jsem si myslela, že si vymýšlí…druhý den k nám přicupital s receptem a když jsem polévku uvařila, nevěřila jsem, že to může být taková dobrota!!! Taky zkuste…budete mile překvapeni!

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.