Jste zde

Domácí kuřecí vývar

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Kuřecí kostra nebo 4-5ks kuř. krků, křidélek…2-3 bobkové listy, 4-5 kuliček nového koření, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky (nemusí být), 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 petržel nebo půlka pastiňáku, 1 rajče, 3 jarní nebo lahůdkové cibulky, kousek bílého zelí, půlka pórku

Na drobení: 1 celé vajíčko, hrubá mouka

Kuřecí kostru omyjeme a dáme do hrnce vařit společně s bobkovým listem, novým kořením, lžičkou Solčanky (nemusí být), oloupaným česnekem a cibulí. Vaříme asi 45 minut nebo dokud není maso na kostře měkké. Poté kostru i s kořením vytáhneme, maso obereme a do vývaru přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a ostatní pokrájenou zeleninu. Vaříme ještě asi 15 minut nebo dokud nám zelenina nezměkne. Potom hodíme zpět obrané maso a dáme jakoukoliv zavářku…nudle, drobení atd.

Já dala drobení: Do hrníčku si rozklepneme celé vajíčko a přidáme asi 4-5 polévkových lžic hrubé mouky. Pak nožem jakoby krájíme až nám vzniknou taková „hovínka“. Pokud se to lepí, přidejte dle potřeby ještě mouku. Potom hovínka prosejeme přes sýtko, aby nám vypadla přebytečná mouka a drobení přidáme do polévky za stálého míchání, aby se neslepilo. Povaříme ještě 5 minut a je hotovo.

Pořádný kuřecí vývar, tak to je lék!!! A taky dobrůtka!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.