Jste zde

Cibulačka s česnekem

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

4 cibule, 2-3 stroužky česneku, 10dkg tvrdého sýra, masox nebo bujón, Podravka, chléb, sádlo, sůl, pepř, zelené bylinky (pažitka, petželka, libeček – nemusí být všechno)

Kdo nemusí česnek, tak můžete udělat klidně i bez česneku, ale s ním je to zase něco jiného.

Pokud máte malou cibuli, tak ji nakrájíte na kolečka. Já měla větší, tak jsem ji pokrájela na slabší půlkolečka. Cibuli a prolisovaný česnek zpěníme na kousku sádla, zalijeme z konvice převařenou horkou vodou, přidáme masox (já dala bujón), asi 1 čajovou lžičku Podravky, osolíme a opepříme. Chvilku povaříme, asi dokud není cibule měkká. Potom si polovinu cibule vytáhneme bokem do misky a ten zbytek ponorným mixérem v polévce rozmixneme. Hodíme zpět kousky cibule. Dochutíme solí, maggim a posypeme čerstvými nasekanými bylinkami.
Mezitím si usmažíme topinku (já dělala v topinkovači).
Do talíře nalijeme polévku, poházíme na kostičky pokrájenou topinku a zasypeme na jemno nastrouhaným sýrem. A podáváme.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.