Jste zde

Piškotové řezy

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Na těsto: 6 žloutků, 6 bílků (sníh), 6 polévkových lžic cukru krupice, 6 pol. lžic polohrubé mouky, 3 pol. lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva, sádlo na vymazání plechu

Na krém: 2 zakyslé smetany, 2 velké Orion čokolády na vaření, kokos

Z bílků a 3 PL cukru ušleháme tuhý sníh (že je hotový poznáme tak, že když otočíme mísu, ve které sníh šleháme vzhůru nohama, tak sníh drží a nespadne). Potom do něj zašleháme žloutky (po jednom) a postupně přiléváme olej a šleháme. Když máme olej a žloutky zašlehané, tak si smícháme mouku s půlkou prášku do pečiva a ručně pomalinku vařečkou zamícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech (klasický, ale s tím vyšším okrajem). Dáme péct do předehřáté trouby na 220°C na 10-15 minut, dokud není piškot růžový – to je většinou po 10 minutkách. Piškot by měl být po nakrojení asi tak 1,5 cm vysoký. Po zchladnutí odkrojíme 1/3 piškotu a nakrájíme na kostičky, které pak použijeme do krému.

Krém: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme k ní zakyslou smetanu a důkladně vše promícháme (vůbec nesladíme!!!). Pak přihodíme nakrájený piškot a vše spolu ušleháme ručním šlehačem. Krémem ozdobíme vršek piškotu a posypeme kokosem.

Tenhle receptík mám od jedné neskutečně prima ženský, která moooc ráda vaří a peče…tímto Ti Zdeni moc děkuji!

  

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.