Jste zde

Zapečený pangas s jarní cibulkou

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

500g pangase (já měla mraženého), 1 smetana 30%, 4-5ks jarní nebo lahůdkové cibulky (šel by i pórek), 100g eidamu, koření na ryby, kmín, sůl, 1 čajová lžička bazalky, máslo, citrónová šťáva nebo lemonka

Rybu necháme rozmrznout. Jelikož bude hodně mokrá, tak ji zabalíme do plíny nebo čisté utěrky a pořádně ji vysušíme. Poté ji dáme na tác nebo talíř a zalijeme citrónovou šťávou (já použila lemonku) asi na 5-10 minut. Mezitím si pokrájíme jarní cibulku na 0,5cm silné proužky, ale jen tu zelenou část – ten zbytek pak použijeme do brambor. Pangase osolíme z obouch stran a z jedné strany ho posypeme trochou kmínu. Touto stranou ho položíme na máslem vymazaný pekáček. Vrchní stranu posypeme kořením na ryby. Rybu zasypeme jarní cibulkou a najemno nastrouhaným eidamem. Nakonec vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku bazalky. Dáme zapéct (bez pokličky) do předehřáté trouby na 180°C asi na 15-20 minutek nebo dokud nebude vršek zlatavý viz. foto. Podáváme se šťouchanými brambory, do kterých zamícháme zbytek jarní cibulky pokrájené na slabá kolečka a asi tři plátky másla. Dle potřeby brambory ještě dosolíme.

Já ryby moc nemusím, ale tahle mě zaujala, že ji všichni chválí, protože nemá žádné kosti a nesmrdí rybinou jako třeba kapr….zkusila jsem ji zapéct dle své fantazie a musím se připojit k davům lidí, kteří téhle lahůdce podlehli. Myslím, že u nás rozhodně nebyla naposledy, protože všem mooooc chutnala.

Všem opravdu moooc doporučuji!!!

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.