Jste zde

Znojemská omáčka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Nejlepší je použít k vaření tlakový hrnec. Omáčka je pak hotová celkem do 40-ti minutek. ;)

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

500g hovězího masa (může být i vepřové)

1 cibule

150-200g kyselých okurek

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

2 stroužky česneku (lze použít i sušený česnek)

1 čajová lžička sladké mleté papriky

olej nebo sádlo

hladká mouka

mletý kmín (asi rovná čajová lžička)

sůl, pepř popř. polévkové koření

Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji (sádle) ji osmahneme. Když začne zlátnout, tak přidáme kmín a maso. Maso orestujeme, přidáme sůl (jen trochu, můžeme dosolit až na konci), mletou sladkou papriku a důkladně promícháme. Pak přidáme česnek, plnotučnou hořčici, promícháme a vše zalijeme asi litrem převařené vody z konvice. Uzavřeme papíňák a vaříme 20-30 minut (podle druhu masa).

Když je maso měkké, tak do omáčky přidáme nastrouhané kyselé okurky (kostičky, kolečka) a ještě asi 5 minutek povaříme.

Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě (na 200ml vody dejte asi 1 plnější polévkovou lžíci mouky) a necháme ještě 10 minut povařit za stálého míchání. Omáčku dochutíme (sůl, pepř, polévkové koření) a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Average: 1 (1 vote)

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.