Jste zde

Vlčická omáčka

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

500g hovězího masa, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 zelená paprika, 3 rajčata, 2 čajové lžičky Harmonie chuti, sůl, pepř, maggi, 1-2 čajové lžičky česnekové pasty, olej, hladká mouka na zahuštění

Hovězí maso pokrájíme na kostičky a zprudka osmahneme na oleji (el. sporák na č.6). Když se z masa vysmahne šťáva, tak přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a asi minutku, dvě mícháme a poté přidáme na plátky nakrájený česnek. Zamícháme a přihodíme pokrájenou papriku, rajčata (kdo chce, může rajčata předem spařit a oloupat) a Harmonii chuti. Vše promícháme, přilijeme dostatečné množství vody (asi 1,5l) a vaříme na el. sporáku na č.4 dokud není maso měkké (já vařila hodinu v papíňáku). Když je maso měkké, tak omáčku zahustíme moukou, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec dochutíme. Nejdřív dochucuji česnekovou pastou a teprve potom solí a maggim. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Je to další bašta, kterou jsem rychle vymyslela k obědu ze surovin co dům dal a myslím, že super…manžel moc chválil. ;-)

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.