Jste zde

Vlčická játrová omáčka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57

Nejprve chci říct, že žádné vnitřnosti nejím, ale manžel po mě furt chtěl játrovou omáčku, tak jsem ji teda začala vařit a během let jsem si ji také zamilovala, ale pouze z kuř. jater. A jím pouze tuhle moji a jinou bych do pusy nevzala. :-)))

Vertical rectangle
Medium rectangle

El. sporák si dáme na č. 6. Na oleji si zesklovatíme cibulku a na ni orestujeme kuř. játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou. Když jsou játra osmažená a pustila takovou krásnou barvičku (z papričky), tak přihodíme pln. hořčici (sporák stáhneme na č. 4), důkladně promícháme a zalijeme trochou z konvice uvařené vody…zase promícháme a vodu dolijeme tak asi do 1-1,5l. Povaříme asi 20-30minut (dokud se játra nezačnou trošku rozpadat) a občas dolijeme vodu. Potom zahustíme jíškama Knorr (půl na půl – světlá a tmavá) a přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem (jak kdo rád) a je hotovo. Podáváme s rýží, knedlem nebo my nejradši s kolínkama.

Vyzkoušejte! Je to superrychlý a levný objed…a hlavně moooc dobroučký!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.