Jste zde

Vepřový perkelt se smetanou

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

500g vepřového plecka, 1 cibule, 2 polévkové lžíce sádla, 2 čajové lžičky mleté sladké papriky, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1 rajský protlak (140g nebo 4 polévkové lžíce), 3 stroužky česneku, 1 zakyslá smetana (může být i sladká), bujón, sůl

Omáčku dělám v papíňáku, ale kdo nemá, může normálně v hrnci.

Pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, zpěníme ji a HNED přidáme na kostičky pokrájené maso. Maso osmahneme a přisypeme hladkou mouku. Z bujónu si připravíme vývar a tímto vše za stálého míchání podlijeme. Papíňák zavřeme a maso dusíme doměkka asi 30-45 minut. Když je maso měkké, tak do omáčky vmícháme rajský protlak, prolisovaný česnek a dle potřeby dosolíme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a krátce prohřejeme (nevařit). Podáváme s těstovinama, knedlíkem či rýží.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.labuznik.com
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.