Jste zde

Segedin

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1/2kg vepřového plecka, 10-15dkg anglické slaniny, 25dkg červené cibule (může být i bílá, ale s červenou je to lepší), 1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí (já dávám celou 720ml, ale můžete dát jen půlku), 1 zakysaná smetana, 2 lžičky pálivé papriky a 2 lžičky sladké papriky, kůra z půlky citrónu (vcelku), olej, sůl, pepř, cukr – dle chuti

- slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku a přidáme citrónovou kůru, maso pokrájené na kostičky a smažíme 10-15 minut na el. sporáku na č. 5

- potom přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka, asi 2 minutky osmahneme, přidáme sůl a pepř a dusíme 15 minut na el. sporáku na č. 4

- poté přidáme zelí, vodu dle potřeby (asi 1,5 – 2l) a dusíme půl hodiny na el. sporáku na č. 3

- potom vytáhneme citr. kůru, přidáme papriky (sladkou i pálivou), zakyslou smetanu a zahustíme jíškama Knorr

- nakonec dochutíme cukrem, solí, citrónem (je-li třeba) a maggim

Vyzkoušejte. Je to opravdu dobrotka a téměř bez práce!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.