Jste zde

Rajská omáčka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1/2kg hovězího masa, hladká mouka, olej, bobkový list, nové koření, hřebíček, citrónová kůra, rajský protlak, cukr, sůl, citrónová šťáva

Nejdříve si dopředu uvaříme v papíňáku hovězí maso s novým kořením a bobkovým listem. Na sporáku (el. sporák č. 4) si do hrnce nalijeme trochu oleje a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Když je jíška zlatavá, tak jí zalijeme asi 0,5-1l převařené vody, osolíme a přidáme asi 5-6lístečků bobkového listu, asi 10 kuliček nového koření, 15-20ks hřebíčku a citr. kůru. Vše povaříme asi 5-10minut (koření musí být krásně cítit!). Potom jíšku zcedíme a do té zcezené jíšky přilijeme hovězí vývar, necháme chvilku povařit a přidáme 1velký a 1 malý rajčatový protlak (klidně můžou být oba velké) a důkladně vše promícháme. Zase chvilku povaříme a zahustíme jíškou KNORR (obě – tmavá i světlá). Když se přeci jen udělají v omáčce z jíšky hrudky, tak ji ponorným mixérem rozmixujeme (je potom krásně hladká). Dochutíme cukrem, solí a citr. šťávou. Podáváme s tím, co má kdo rád (my nejradši kolínka).

Všem vřele doporučuji! Je to opravdu rychlé. Samotná omáčka je hotová do 20 minut!

Já jinou rajskou nejím. U těch ostatních mi strašně vadí ta cibule.

Vyzkoušejte! Uvidíte, jak je straaaaaaaašně dobrá!

DOBROU CHUŤ!

Leaderboard
Medium rectangle

Tipy

Ještě obměna s masovými kuličkami: Umícháme si sekanou, jak jsme zvyklí, uděláme z ní kuličky, které osmahneme na oleji a dáme na papírový ubrousek, aby se olej do něj vpil.
Rajská se dělá úplně stejně jako viz nahoře, ale místo hovězího vývaru nalijeme vodu nebo masox.

Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.