Jste zde

Mrkvová omáčka s vepřovým masem

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Další skvělý recept bez práce – z trouby.

Co je potřeba

500g vepřového plecka, 1 větší cibule, 6 menších mrkví, 1-2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr (nemusí být), 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 Karpatský bujón nebo Masox, olej, pepř (nepoužívám), sůl

Do pekáče dáme na kostičky pokrájenou cibuli a maso (trouba na 250°C). Zlehka osmahneme a jak nám to začne zlátnout, tak na pár minutek přikryjeme pokličkou a dusíme, aby cibulka změkla a rozpadala se (nutno hlídat, aby se to nepřipálilo!). Pak maso zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vody (asi 0,5l) a rozdrobíme bujón nebo masox. Přidáme bobkový list, nové koření a nahrubo nastrouhanou mrkev. Podlijeme vodou (asi 1,5l nebo dle potřeby…podle toho, kolik budete chtít mít omáčky) a troubu stáhneme na 180°C, pekáč přikryjeme pokličkou a takto za občasného míchání a dolévání vody necháme zapékat, dokud není maso krásně měkké. Nakonec omáčku zahustíme jíškou Knorr nebo opět hladkou moukou, dochutíme solí, pepřem a maggim, můžeme i trochou Harmonie chuti. Podáváme s rýží, ale určo to jde i s houskovým knedlíkem nebo uvařeným bramborem.

 

Je to zase něco jiného a taaak výborného, že musíte vyzkoušet!!!

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.mimibazar.cz – Lenka Procházková (Prolenka) ID 13690
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.