Jste zde

Králík nebo kuře na paprice

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57

Hledala jsem v mražáku, co budu dělat k obědu na další den. Měla jsem v plánu kuře na paprice (dělám to ze dvou kuřecích stehen), ale místo kuřecího tam byla stehna králičí a apk takové zbytky jako jsou přední sekerky, hrudník a ořezaný hřbet, protože to hezké masíčko z hřbetu jsem už dávno dala prckovi do jeho „polívčičky“. Chtěla jsem to všechno upéct, ale s manželem jsme se shodly, že stehna schováme a z těch „zbytků“ udělám omáčku. Tak se chci podělit i s vámi. :-)))

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

Králičí maso, ale může být klidně i kuřecí (já našla v mražáku přední běhy, hrudník a ořezaný hřbet – na pečení nic moc a na omáčku skvělé), 1 zakysaná smetana, 1 smetana, jíšky Knorr, 1 větší cibule, 4 čajové lžičky mleté sladké papriky, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 3 větší bobkové listy, olej, sůl, maggi a citrónka (může být i ocet) na dochucení

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody. Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké. Když je maso měkké, tak ho vyndáme na talířek, obereme a nebo kdo nechce přijít o obíračku, tak to nechá tak jak je. :-))) Já třeba radši už obrané masíčko a manžel rád obíračku, tak dělám kompromis.
Mezitím si smícháme zakyslou smetanu se sladkou a jednou zběračkou omáčky. Nalijeme do omáčky, chvilinku povaříme a pak zahustíme jíškama Knorr (oběma – půl na půl). Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme masíčko a dochutíme ji solí, maggim a citrónkou. Podáváme s knedlíkem, ale někdo rád těstoviny.

Vyzkoušejte! Budete se oblizovat!

Samozřejmě přesně ten samý postup je i z kuřecího masa. To používám na 4-5 porcí tak dvě kuřecí stehna.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.