Přejít k hlavnímu obsahu

Fazolky na smetaně | recept na lehké zeleninové jídlo

Fazolky na smetaně | recept na lehké zeleninové jídlo

Fazolky na smetaně | recept na lehké zeleninové jídlo. Přes přemíru módních receptů občas zapomínáme na klasická jídla. Přitom i ta umí být moderní, lehká a snadná na přípravu. Inspirujte se mým receptem na fazolky na smetaně. Pokud si chcete uvařit jednoduché zeleninové jídlo, určitě vám tento předpis kápne do noty. Vyzkoušejte mou variantu receptu na fazolky na smetaně, jistě vám zachutná. 

Co je potřeba

1 plechovka fazolek 400 g

1 smetana 30 %

2 polévkové lžíce zakysané smetany

1 menší cibule

1 polévková lžíce sádla

1 polévková lžíce hladké mouky

bílá jíška Knorr nebo hladká mouka na zahuštění

sůl, cukr, citrónová šťáva

1

Cibulku nakrájíme nadrobno. Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na kterém necháme zesklovatět cibulku.

2

Přidáme mouku a uděláme lehce zlatavou jíšku. Jíšku zalijeme převařenou vodou (asi 0,5 l), promícháme, přisypeme zcezené zelené fazolky, cukr (asi lžičku) a sůl.

3

Povaříme na mírném ohni 8 – 10 minut. Poté přilijeme smetanu, přidáme zakysanou smetanu, metličkou rozšleháme dohladka a zahustíme jíškou nebo moukou. Nakonec dochutíme dle chuti cukrem, solí a okyselíme citrónovou šťávou. Podáváme s vařeným vajíčkem a bramborem.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…