Jste zde

Fazolky na smetaně

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1 plechovka fazolek 400g

1 smetana 30%

2 polévkové lžíce zakyslé smetany

1 menší cibule

1 polévková lžíce sádla

1 polévková lžíce hladké mouky

bílá jíška Knorr nebo hl. mouka na zahuštění

sůl, cukr, citrónová šťáva

Cibulku nakrájíme na drobno. Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Přidáme mouku a uděláme lehce zlatavou jíšku. Jíšku zalijeme převařenou vodou z konvice (asi 0,5l), promícháme, přisypeme zcezené zelené fazolky, cukr (asi lžičku) a sůl. Takto povaříme na mírném ohni 8-10 minut. Poté přilijeme smetanu, přidáme zakyslou smetanu, metličkou rozšleháme dohladka a zahustíme jíškou Knorr nebo moukou.

Nakonec dochutíme dle chuti cukrem, solí a okyselíme citrónovou šťávou.

Podáváme s vařeným vajíčkem a bramborem.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.