Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připravte si sterilované česnekové výhonky, které můžete využít jako zdobení hotových jídel nebo jako přílohu ke grilovaným pokrmům.
Co je potřeba
- ostříhané vršky z česneku (výhonky)
NÁLEV:
- 2 l vody
- 0,5 l octa
- 1 Deko – 100 g balení (kořenící sypký přípravek určený k nakladání okurek, zeleniny a hub)
- 150 g cukru
- 20 tabletek Sacharinu
Krok 1
Výhonky se stříhají, když jsou krásně měkké. Pokud jsou už zdřevnatělé, tak ty nepoužívejte. Nezapomeňte si jeden výhonek nechat, abyste věděli kdy udělá "jedničku" a vy mohli tahat česnek ze země (většinou na sv. Annu).
Krok 2
Výhonky ostříháme na 4–5cm dlouhé kousky. Pacibulky si schováme a z nich pak vyrobíme pesto.
Nastříhané kousky nandáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem.
Krok 3
Steriluji v horkovzdušné troubě po dobu 12 minut při 250 °C se zapnutým horkovzduchem.
Přidávám je jako ozdobu k hlavním chodům nebo v misce na zobnutí, když se griluje.
Jak se zavařuje v horkovzdušné troubě?