Tzatziky | recept na řecké tzatziky
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
5 až 10 minut
Tzatziky jsou vynikající v tom, že mají mnohostranné využití. Můžete je podávat jako jako salát k hlavnímu chodu, jíst je samotné jako chuťovku s chlebem (nejlépe řeckým chlebem) nebo je můžete servírovat jako dip ke grilovanému masu. Fantazii se meze nekladou. Jak připravit opravdu klasické a velmi lahodné řecké tzaziky vám poradí můj následující recept.
Co je potřeba
- 1 okurka hadovka
- 400 ml bílého hustého jogurtu (nejlépe řecký bílý jogurt)
- čerstvý kopr
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř, sůl
Krok 1
Okurku omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nadrobno pokrájený čerstvý kopr.
Krok 2
Přidáme bílý jogurt (řeckého typu nebo Hollandia) a prolisovaný česnek.
Krok 3
Vše důkladně promícháme a ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem dle své chuti.
Tzatziky používám v létě k různým druhům masa, když se griluje. Je to svěží, letní záležitost.