Italské tyčky od Péti
Italské tyčky od Péti | recept na vynikající tyčky. Chcete přichystat něco rychlého, dobrého jen tak na posezení a na mls? Mám pro vás recept na domácí italské tyčky, které jsou opravdu lahodné. Snad vám budou chutnat.
Co je potřeba
Recept na 8 ks tyček:
- 180 ml vlažné vody
- 1/4 kostičky čerstvých kvasnic
- 300 g hladké mouky
- 1 čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce sušených rajčat
- 1 polévková lžíce tmavých oliv
- 100 g sýru Blaťácké zlato
Krok 1
Suroviny dáme do formy od domácí pekárny tak, jak jsou psány za sebou.
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, olivy nakrájíme nadrobno a sýr nastrouháme na hrubo.
Zapneme program kynuté těsto.
Krok 2
Hotové těsto rozdělíme na 8 dílů, ze kterých vyválíme váleček dlouhý asi 15 cm. Každý váleček na plechu vyloženém pečícím papírem ještě zatočíme (viz foto).
Krok 3
Všechny tyčky necháme ještě 10 minut kynout na plechu pod utěrkou.
Krok 4
Italské tyčky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 15 minut bez zapnutého horkovzduchu.
Pokud byste chtěli tyčky s příchutí oliv, které se prodávají v různých marketech, tak do těsta přidejte pouze 150 g zelených oliv. Jsou výborné!