Babiččin řepový salát
Složitost:
Mírný
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Babiččin řepový salát | recept na vynikající salát z červené řepy. Přemýšlíte, jak využít červenou řepu? Co takhle z ní udělat salát? Je to opravdu neskutečná dobrota. Řepový salát se u nás dlouho neohřeje, mizí doslova před očima. Připravte si podle následujícího návodu řepový salát. Určitě vám bude chutnat.
Co je potřeba
- 500 g vařené řepy
- 75 g bílého jogurtu
- 125 g majonézy
- 4 lžíce vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce čerstvého strouhaného křenu
- 3 polévkové lžíce citronové šťávy
- sůl dle chuti
Krok 1
Do mísy nahrubo nastrouháme vařenou řepu (kupuji v Penny marketu již uvařenou a zavakuovanou). Poté najemno nastrouháme křen, prolisujeme česnek a přidáme nasekané vlašské ořechy.
Krok 2
Přidáme ostatní suroviny a dle potřeby salát ještě dosolíme.
Hotový salát dáme do lednice vychladit a potom můžeme servírovat.
Krok 3
Nejlepší je tento salát s krůtími placičkami a domácím chlebem.