Bábovka z Třebíče | recept na nedělní bábovku
Bábovka z Třebíče | recept na nedělní bábovku. Bábovky jsou pokladem české kuchyně. Taky si lámete hlavu, jaký moučník udělat k nedělnímu obědu? Bábovky jsou vděčné a oblíbené všemi členy rodiny. Dnes s vámi sdílím recept na bábovku z Třebíče, která je rychlá, vláčná a hlavně lahodná.
Co je potřeba
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Krok 1
Žloutky vyšleháme společně s cukrem do pěny. Za stálého míchání postupně do pěny přiléváme olej a potom vodu. Nakonec postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 2
Do hotového těsta pomalu vařečkou zamícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 3
Těsto nalijeme do kokosem vysypané bábovkové formy a dáme péct. Kdo chce, tak může 1/3 těsta obarvit kakaem.
Krok 4
Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 45 minut (záleží na vaší troubě). Raději vždy zkouším špejlí, jestli je bábovka opravdu dopečená. Přeji vám dobrou chuť.