Chia čokoládový pudink | recept na dezert
Chia čokoládový pudink | recept na dezert. Chia semínka jsou semínky rostliny šalvěje hispánské. Doma je v horských oblastech Střední Ameriky. V posledních letech se dají běžně sehnat i v našich obchodech. Odborníci o nich mluví jako o superpotravině. Vyzkoušejte si z nich udělat čokoládový pudink. Poradím vám, jak na to. Příprava je velice snadná a výsledkem budete jistě mile překvapeni.
Co je potřeba
300 ml plnotučného mléka
50 g chia semínek
2 rovné polévkové lžíce holandského kakaa
1 polévková lžíce rýžového sirupu (může být i stévie, agáve atd.)
1 čajová lžička vanilkového aroma
1 polévková lžíce moučkového cukru
špetička soli
šlehačka k podávání
Krok 1
Pro nás je pudink slazený sirupem málo sladký, takže jsem přidala lžici moučkového cukru. Kdo méně sladí, tak použije pouze sirup a doladí si to podle svého.
Krok 2
Postup je velice jednoduchý. Všechny suroviny dáme do mísy a metličkou důkladně promícháme. V míse necháme asi 10 minut nabobtnat a poté pudink rozdělíme do skleniček, ve kterých ho nakonec budeme servírovat. Takto ho dáme do lednice minimálně na 4 hodiny odpočívat.
Krok 3
Před podáváním pudink ozdobíme šlehačkou a posypeme kakaem. Podle vaší chuti můžete nazdobit ovocem nebo jen snítkou máty. Fantazii se meze nekladou.
Chia semínka jsou velice zdravá a tak jsem ráda, že zbytku mé rodiny tento pudink moc chutná.