jitulciny-recepty.cz

Masarykovo cukroví | recept na vánoční cukroví

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Masarykovo cukroví | recept na vánoční cukroví od Hanky Machalíkové. Cukroví pojmenované po našem prvním prezidentovy je nejen vynikající, ale zároveň velice snadné na přípravu. Zvládnou ho připravit i začátečníci. Upečte si také Masarykovo cukroví a uvidíte, že budete mile překvapeni.

Co je potřeba

300 g hladké mouky
100 g cukr krupice
1 polévková lžíce holandského kakaa
200 g másla
1 žloutek
200 g lískových ořechů

Krok 1

Nejdříve si nachystáme pražené ořechy. Recept najdete ZDE. Takto připravené ořechy jsou měkké a dobře se potom krájí. Opražené ořechy vyválíme v hladké mouce. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto.

 

Krok 2

Ořechy zapracujeme do těsta a těsto rozdělíme na 4 díly.

Krok 3

Z každého dílu těsta vypracujeme váleček (vymačkáme vzduch), který pořádně umačkáme. A poté ho zabalíme do potravinové fólie a dáme přes noc ztuhnout do lednice. Uděláme takový "bonbónek", aby byl váleček co nejvíce utažený a při krájení se nerozpadl.

Krok 4

Druhý den z válečku nakrájíme kolečka asi 5 mm široká.

Krok 5

Nakrájená kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu asi 10 minut se zapnutým horkovzduchem.

Krok 6

Ještě teplá kolečka obalujeme v moučkovém cukru. Z této dávky jsem měla asi 75 ks Masarykova cukroví.

Na obalení můžeme do moučkového cukru vmíchat i balíček vanilkového cukru. Dětem tak více chutnalo.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/masarykovo-cukrovi-recept-na-vanocni-cukrovi.html